QUE PRETENEM?


dijous, 26 de maig del 2016

GORGUES DEL FRESER – CAMÍ DELS ENGINYERS – CANAL DRETA ( 200 )

  RESUM :
Un dels camins més bonics que podem trobar al Pirineus gironí, segurament és el camí dels Enginyers. Camí que uneix Coma de Vaca amb Núria, passant per uns racons plens d’agulles i amb unes vistes impressionants sobre les gorgues del Freser.
Recorregut: Pont de Daió – Salt del Grill – Pont de les Marrades – Coma de Vaca – Camí dels Enginyers – El Portell – Canal Dreta – Pont de Cremal – Pont de Daió.


DADES :

*EXCURSIÓ REALITZADA EL DIA: 21 de Maig de 2016
*COMARCA: Ripollès
*DISTÀNCIA: 17.4 km
*DESNIVELL ACUMULAT: 1.300 m.
*TEMPS TOTAL CAMINAT : 5 h 40 min.
*TEMPS PARADES: 20 min.
*TEMPS TOTAL AMB PARADES INCLOSES : 6 h.
*DIFICULTAT: Mitjana, degut al desnivell, i la baixada per la canal Dreta, que tot i que no és complicada, s’ha d’estar acostumat a moure’s en aquests terrenys.
*VELOCITAT MITJANA: 3 km/h
*FONTS CONSULTADES:Mapa: Puigmal – Vall de Núria E-25 de l'editorial Alpina 1:25.000
*PUNT DE SORTIDA: Central de Baix del Daió. Per anar-hi, s’ha d’agafar a la corba de la Ferradura, poc abans d’arribar a Queralbs, una pista cimentada que pel costat del Freser hi mena. La pista té aproximadament 1 Km.
*OBSERVACIONS: El recorregut és molt evident, sempre i quan, al serrat de les Pedrisses es passi per Núria i es baixi pel camí Vell. Si es vol baixar per la Canal Dreta, tot i que també és molt clar,  el trau del Portell és tot sense camí.

La canal Dreta, com el seu nom indica, és molt dreta, però el terra va fent unes gleves d’herba on t’aguantes molt bé i mai té un punt on costi baixar, tot i que s’ha de vigilar on es posen els peus.

Anar al Portell, per si sol, ja es impressionant. Un cop allí, sembla impossible que es pugui baixar.

El mirador de la Trona de Guardiola és un mirador increïble sobre les marrades que fa el camí que puja cap a Coma de Vaca.

Si pujant, les Gorgues del Freser són espectaculars, el camí dels Enginyers, se surt de la normalitat.

FOTOS:
quan portem un quart de camí ens desviem per anar al Salt del Grill

aiguabarreig del Fresser amb el torrent de Coma de Vaca

el refugi de Coma de Vaca, conegut també per Manelic

deixem enrere Coma de Vaca i la Coma del Freser

al Camí del Enginyers els collets es succeeixen constantment

aquest espectacular camí presenta dos trams equipats, un tram amb  cable i l'altre amb aquest  pedals

el Portell,  un trau natural  ens permetera canviar de vall

Creuem el Portell i baixem per una canal herbada (Canal Dreta) a buscar el Camí vell de Núria

davant del Torrent de Fontalba hi ha un gran mirador sobre la vall

el Ru de Núria (avui cabalós) ens ofereix grans imatges

al  Pont de Cremal deixem el camí que mena a Queralbs i prenem el de l'esquerra en direcció a la Central de Daió


TRACK I MAPA: TRACK AL WIKILOC


RESSENYA :

0 h. – PONT DE DAIÓ –  1.185 m.
Travessem el pont i seguim el camí que baixa cap a tocar el riu. El camí  – MG - de pujada, segueix les gorgues del Freser. En una raconada, travessem un petit torrent on a l’esquerra hi ha el salt del Grill.
15 min. --  SALT DEL GRILL – 1.255 m.
El salt del Grill és un bonic salt d’aigua d’uns trenta metres. Per anar a veure el salt s’ha de deixar uns metres el camí, però val la pena. Tornem al camí, aquest ara puja per una feixa excavada a la roca que va sobre les gorgues del riu Freser, continuem pujant i quan a l’esquerra s’obre, trobem un trencant.
28 min. – LES RIBES –  1.386 m.
Aquí a l’esquerra, al costat d’un cartell de perill dels helicòpters, hi marxa el camí de les Pedrisses, que passant per les Collades, puja a trobar el camí dels Enginyers..
Nosaltres continuem de dret amunt. El camí –MG – tot i que continua pujant, es suavitza un xic i arriba a una gran esplanada, on travessa el riu Freser.
53 min. – LA MOLSOR – PONT DE LES MARRADES – 1.555 m.
El riu el travessem per un precari pont de fusta, a l’altra banda, continua el camí – MG - que comença a pujar fent moltes marrades. Un tros amunt trobem el trencant del Balandrau.
1 h 15 min. – TRENCANT DIRECTA AL BALANDRAU –
En una pedra hi ha un escrit en vermell que indica la direcció al Balandrau. Nosaltres continuem seguint el marcat camí – MG – que continua fent un munt de marrades. El camí, el seguim fins que aquest fa una baixada i, quan torna a pujar lleugerament, a l’esquerra, hi ha una fita, aquí deixem el camí i les MG.
1 h 53 min. – DEIXEM CAMÍ –  2.024 m.
Baixem cap a l’esquerra, de dret al riu. – Fites – El corriol, que no és massa fresat, baixa un primer tram, després marxa de pla, riu amunt i finalment baixa a trobar el riu, per on remunta fins a un pont de ferro. A l’altra banda del pont hi ha el refugi Manelic o de Coma de Vaca.
2 h 5 min. – REFUGI DE COMA DE VACA –  1.995 m.
Passem per darrera el refugi cap a l’esquerra, i agafem el camí dels Enginyers.– GR – MG – Camí que s’enfila en diagonal per l’altra banda del riu Freser. El camí ens porta a un coll amb una pedra al mig, que es veu de lluny.
2 h 30 min. --  COLL DELS HOMES – TRONA DE GUARDIOLA – 2.136 m.
Al coll, deixem un moment el camí i anem uns metres a l’esquerra, on hi ha la Trona de Guardiola, un esplèndid mirador sobre les gorgues del Freser, i sobre el camí que hem fet de pujada.
Continuem pel camí dels Enginyers, traspassem una petita bretxa i anem a buscar el clot de Malinfern. El clot o torrent està dominat per un caos de  rocs, aquí per seguir el camí, s’ha de pujar uns metres el torrent i continuar per una lleixa tallada a la roca on hi trobem un passamà per ajudar-nos.
Continuem pel camí que passa per “la Presó”; un pas amb una esvelta agulla. El camí va fent raconades, passa el torrent dels Horts de Guardiola, on hi trobem dues grapes clavades a la roca, que ens ajuden a superar un petit graó a la roca.
A partir del torrent dels Horts de Guardiola, el camí es suavitza, passem per Castellserbós, on uns metres, a sota el camí, podem veure un pont de roca natural. Ja més planer, el camí  passa per sota un refugi mig aterrat i arriba a la carena de les Pedrisses, en un punt on fa una petita collada.
4 h 5 min. – SERRAT DE LES PEDRISSES –  2.094 m.
Aquí tenim diferents opcions; si continuem, el camí ens baixaria cap a Núria, que per primer cop veiem a la dret. També podríem anar cap a l’esquerra i baixar pel camí de les Pedrisses a trobar les gorgues del Freser, i com no, també podem baixar pel Portell, que de fet és la nostra intenció d’avui.
Deixem camí i marques i continuem per la carena del davant. De seguida baixem uns metres a l’esquerra i anem flanquejant fins a un marcat trau. Trau que, tot i que és molt visible des del camí dels Enginyers, quan baixes per la carena no el veus fins que hi ets.
4 h 15 min. – EL PORTELL –  2.008 m.
El pas és inconfusible, és un gran trau al mig de la carena, davant mateix del salt de la riera de Fontalba. Aquí comença la canal Dreta, i de veritat que és molt dreta. Baixem pel mig de la canal, que en la seva major part és d’herba. Sense deixar mai el buc de la canal, arribem al camí vell de Núria.
4 h 43 min. --  CAMÍ VELL DE NÚRIA –  1.690 m.
Seguim el camí cap a l’esquerra, de seguida arribem al mirador sobre el Salt del Sastre, baixem les marrades, travessem el canal i arribem al pont de Cremal.
5 h 3 min. --  PONT DE CREMAL --  1.500 m.
Sense travessar el pont, anem cap a l’esquerra on un camí, primer força planer i després amb unes marrades, ens baixa a travessar els tubs d’aigua que baixen a la central de Dalt del Daió. Travessem una pista i arribem al pont del Daió.
5 h 40n min. – CENTRAL DE BAIX DEL DAIÓ –  1.185 m.
--------------------------------------------------------
MG – marques grogues
GR- sender de gran recorregut marques vermelles i blanques

dijous, 19 de maig del 2016

RIBES – PORTELLA D’OGASSA – TAGA ( Pels Plans d’en Riu ) (199 )

 RESUM :
El Taga és un dels llocs on anem molt sovint, és un bon entrenament, és vora casa, té un bon desnivell i com no, és un lloc preciós.
El Taga avui el pujarem d’una manera força original, ja que el voltarem i pujarem per la banda contraria on sortim.
Ruta: Ribes de Freser – Collada de Manter – Plans d’en Riu – Torrent del Bosc Fosc – Camps de Vencerola – Portella d’Ogassa – Taga – Serra de Conivella – Ribes de Freser.


DADES :

*EXCURSIÓ REALITZADA EL DIA: 15 de Maig de 2016
*COMARCA: Ripollès
*DISTÀNCIA: 17.22 km
*DESNIVELL ACUMULAT: 1.150 m.
*TEMPS TOTAL CAMINAT : 4 h 35 min.
*TEMPS PARADES: 25 min.
*TEMPS TOTAL AMB PARADES INCLOSES : 5 h.
*DIFICULTAT:  Baixa, simplement és llarga i amb força desnivell.
*VELOCITAT MITJANA:  3.75 km/h
*FONTS CONSULTADES:Mapa: Taga – Serra Cavallera – Sant Amand E-25 de l'editorial Alpina 1:25.000
*PUNT DE SORTIDA: Aparcament del pavelló esportiu de Ribes de Freser, tot i que podríem aparcar al costat de la font de Santa Caterina.
*OBSERVACIONS: El recorregut fins a la Portella d’Ogassa és pràcticament tot senyalitzat per itinerària MG, només hi ha dos petits trams sense MG; el que va des del Prat de Jovell fins al trencant del Càmping ( tot i que hi haurien de ser) i el tram on nosaltres fem la drecera del torrent de Vencerola ( però si no es fa la drecera sempre hi ha marques).

Quant al tram que des de la Portella d’Ogassa, puja el Taga i baixa cap a la collada de Manter, és sempre per la carena, molt clar.

De la collada de Manter a Ribes, és anar a buscar els búnquers, que són a tocar de la collada, en el petit bony que hi ha al davant. Un cop als búnquers, el camí és molt clar.

Avui el recorregut per la part baixa, vorejant el Taga, estava ple de cirerers florits que li donaven un toc de color blanc, impressionant !!.

De tot el recorregut, l’únic tram on el camí ha estat molt precari, és el tram del torrent de Vencerola. És un camí que es passa, però el tram amb boixos sempre és molt just i avui molt enfangat.

Baixant del Taga hem tingut la sorpresa de trobar una bona mata de moixernons.

FOTOS:


en la foto Mas Conill, la casa ara deshabitada està envoltada de pastures

la pista continua, malgrat això nosaltres anem a buscar l'inici del Torrent de la Vencerola 

el camí cap el coll és precari, però amb paciència es passa (foto de la part alta del Torrent de la Vencerola)

tot i que no cal  arribem a la Portella d'Ogassa

des de la Portella iniciem el camí cap el Taga

si girem la vista enrere veiem el Puig Estela

imatge del cim del Taga,

el poblet de Pardines i bona part del Pirineu Gironí

ja a Ribes trobem la Font de Santa Caterina

TRACK I MAPA: TRACK AL WIKILOC


RESSENYA :
0 h. --  RIBES DE FRESER –  PAVELLÓ ESPORTIU --  930 m.
Seguim el carrer de sobre el pavelló esportiu i sempre de pla, anem a trobar el passeig on hi ha la font de Santa Caterina.
4 min. --  FONT DE SANTA CATERINA –  940 m.
Del davant de la font, marxem per un camí empedrat que surt a la dreta. –MG – El camí s’enfila per sobre la font i fent una llaçada, arriba a una pista on a l’esquerra hi ha un dipòsit. Seguim la pista a la dreta i amunt – MG - de seguida fa un revolt rodó a l’esquerra i a pocs metres sembla que s’acabi.
Tot i que continua una pista d’herba, nosaltres la deixem i ens enfilem a la dreta, pel mig del bosc, on un bon camí – MG - ens portarà a trobar dos búnquers, a tocar de la collada de Manter.
25 min. --  COLLADA DE MANTER – 1.147 m.
Aquest camí que hem fet, el repetirem a la baixada. La collada fa un encreuament de pistes: a la dreta, una pista que baixa cap a Ribes; també a la dreta i amunt, hi ha la pista per on tornarem. Ara seguim la pista que marxa de pla, cap a l’esquerra. -MG – La pista, pràcticament plana, ens porta davant el deshabitat però en força bon estat Mas Conill.
38 min. --  MAS CONILL – 1.175 m.
Continuem deixant  la casa a l’esquerra, que per cert, està ple de cirerers florits. La pista – MG - gira en rodó a la dreta i arriba a un coll, on hi ha una tanca per recollir el bestiar a l’esquerra. Aquí deixem una pista a la dreta i continuem planer, - MG - de dret. La pista ens porta a trobar una pista cimentada.
48 min. --  PLANS D’EN RIU –  1.220 m.
Seguim el ciment a la dreta i amunt, de seguida fa uns plans i deixem el ciment per marxar cap a la dreta. Sempre seguim la pista més bona, que marxa força planera, i arribem a una collada.
1 h 5 min. – PRAT DE JOVELL –  1.312 m.
Aquí per la dreta hi marxa una pista amb les MG. Nosaltres continuem per l’esquerra, ( també hi haurien d’haver MG però no en veiem cap ) fem una petita baixada,  travessem el torrent del Bosc Fosc i de seguida fa un trencant.
1 h 20 min. – TRENCANT  CÀMPING PARDINES –  1.355 m.
Aquí retrobem les MG que pugem per l ‘esquerra. Continuem de dret – MG - fins al primer trencant a la dreta.
1 h 24 min. --  PLA DE LA GIRADA –  1.379 m.
Deixem la pista principal tot i que la recuperarem més tard i anem cap a la dreta, per una pista que, ara si, comença a pujar de valent. La pista – MG - que passa pel mig d’un bosc de bedolls, fa diversos trencants, en tots anirem a l’esquerra i amunt. La pista finalment ens porta a retrobar, en un revolt la pista que hem deixat abans. La pista la retrobem a tocar d’uns plans.
1 h 42 min. --  CAMPS DE VENCEROLA – 1.541 m.
Seguim la pista amunt, de seguida arribem a un prat on la pista, ara d’herba, gira a la dreta, aquí hi ha un altre tancat pel bestiar.
Deixem la pista i les MG que fan una volta cap a la dreta. Nosaltres marxem de dret, per sota el tancat, i anem cap a trobar el torrent de Vencerola. Ara el camí és molt precari, més aviat sembla fet per les vaques. El camí puja paral·lel al torrent, però uns metres per sobre. És un corriol que puja passant pel mig dels boixos. Quan s’acaben els boixos, entrem a prat obert, anem pujant seguint el clot o torrent i arribem dalt un petit coll, on retrobem les MG.
2 h 15 min. – SOLEI DE LA CARITAT – 1.810 m.
Des d’aquí podríem pujar de dret al Taga, però volem anar a la Portella d’Ogassa, així que continuem de pla, –MG –  gaudint de la vista sobre els prats d’herba, i plens de flors que tenim sota els peus. El camí, sense cap problema, ens porta a la Portella d’Ogassa.
2 h 30 min. --  PORTELLA D’OGASSA –  1.797 m.
Un cop hem tret el cap a sobre la vall de Sant Joan, girem sobre els nostres passos, però uns metres per sobre. Seguim un camí, amb MV, que carenejant ens porta dalt la creu del Taga. Creu que ja vèiem des de la Portella.
3 h. --  TAGA –  2.039 m.
Al cim, hi ha una gran creu blanca, un vèrtex geodèsic i una vista immillorable. Continuem carenejant i comencem a baixar seguint el filat, – MV - quan aquest es desvia de la carena i marxa cap a la dreta, el deixem i continuem carena avall, fins que arribem a una pista.
3 h 45 min. --  PLANS DE CONIVELLA –  1.428 m.
Seguim la pista cap a la dreta i avall. – MG – A la pista hi ha un parell de dreceres molt clares, amb dreceres o sense, la pista ens porta a la collada de Manter.
4 h 12 min. --  COLLADA DE MANTER –  1.147 m.
Deixem totes les pistes i travessem de dret, cap el prats de l´altra banda, on fa un petit turó o bony, on hi ha els dos búnquers. A partir dels búnquers, el camí que baixa pel mig del bosc es segueix molt bé.
El camí – MG – baixa a trobar una pista que cap a l’esquerra ens porta al costat del dipòsit d’aigua, just abans del dipòsit, hi ha el trencant que ens baixa a la font de Santa Caterina.
4 h 30 min. – FONT DE SANTA CATERINA –  940 m.
Ara marxem seguint el passeig que, cap a l’esquerra, passa per sota el pavelló esportiu, on només ens cal pujar a buscar el cotxe.
4 h 35 min. --  PAVELLÓ ESPORTIU – RIBES DE FRESER –  930 m.
--------------------------------------------------------
MG – marques grogues

MV – Marques vermelles

dijous, 5 de maig del 2016

MONT-ROS – DEVESA – BAUMES DE LA CAXURMA – EL CÓS ( Des de Castellfollit de la Roca ) (198 )

 RESUM :
Avui anem a un dels exponents de la Garrotxa volcànica; farem una volta a Castellfollit de la Roca, on visitarem tres ermites, un castell, unes esquerdes o baumes, tres alzines espectaculars i el conjunt del pobles amb el seu mirador sobre la cinglera.
Ruta: Castellfollit – Ermita de la Mare de Déu de Mont-Ros – Ermita de la Devesa – Alzines de can Santaló – Baumes de la Caxurma – Castell de Montagut i ermita del Cós.


DADES :

*EXCURSIÓ REALITZADA EL DIA: 30 d’Abril de 2016
*COMARCA: Garrotxa
*DISTÀNCIA: 17.34 km
*DESNIVELL ACUMULAT: .865 m.
*TEMPS TOTAL CAMINAT : 4 h 15 min.
*TEMPS PARADES: 45 min.
*TEMPS TOTAL AMB PARADES INCLOSES : 5 h.
*DIFICULTAT: Baixa.
*VELOCITAT MITJANA: 4 km/h
*FONTS CONSULTADES:Mapa: Garrotxa volcànica  E-25 de l'editorial Alpina 1:25.000
*PUNT DE SORTIDA:  Aparcament de l’hostal Mont-roc, a Castellfollit de la Roca just on hi ha el trencant per anar cap a Oix.
*OBSERVACIONS: El recorregut és molt evident, les úniques complicacions poden ser al tram fins a la Mare de Déu de Mont-ros, a la resta sempre hi ha MG d’Itinerària.

Les tres ermites estan situades en punt on, la visibilitat és molt bona. Avui però, fa un dia que ara plou, ara para i la visibilitat és força reduïda.

De les tres ermites, la que està fora de joc és la de Mont-ros, les altres dues, es veu que encara s’hi fa alguna cosa.

Del castell de Montegut no en queden gaires restes, però encara hi ha un tram de muralla i una bona part d’una torre.

Les baumes de Caixurma o de Caxurma, són unes esquerdes al mig d’un caos de rocs molt interessants.

Tot i que no cal arribar-hi, al Mas Santaló hi ha tres alzines que són realment fantàstiques.

FOTOS:

creuem el Fluvià per aquest pont de fusta

des del mateix pont gaudim d'aquesta gran vista de la cinglera i de Castellfollit de la Roca

anem fins al mirador, just al costat de l'església i acte seguit recorrem la part antiga del poble





la malaurada ermita de la Mare de Déu de Mont-Ros

imatge de la Mare de Déu de la Devesa

al davant del mas Santaló hi ha unes alzines notables

interior de les Baumes de  Caixurma

la zona on hi ha les baumes és especial cal donar-hi un tomb

el Cós, segurament un gran mirador... avui entre la pluja i la boira la feina és veure l'església

TRACK I MAPA: TRACK AL WIKILOC


RESSENYA :
0 h. – HOSTAL MONT-ROC - TRENCANT CARRETERA D’OIX – 260 m.
Des del davant del restaurant, travessem la carretera i just on comença el pont, baixem cap a sota, on un corriol ens porta a una pista asfaltada que seguim avall. La pista continua paral·lela al riu, passa per costat d’una fàbrica, on per l’esquerra, ens arriben unes MG i passada la fàbrica fa un trencant a la dreta.
8 min. – BARRI DEL FLUVIÀ –  245 m.
Anem cap a la dreta i baixem a trobar el riu Fluvià, que travessem per un pont de fusta a l’altra banda. Arribem a una petita plaça, on hi ha un pont medieval, mig aterrat, sobre el riu Toronell. Hi ha una passarel·la metàl·lica per passar el pont.
12 min. – PONT  MEDIEVAL – 242 m.
Aquí fa un trencant, per l’esquerra hi marxen les MG, que és per on tornarem. Ara continuem de dret, travessem la passera i per un camí empedrat, ens enfilem dalt el poble. Sortim davant l’església de sant Salvador, darrera la qual hi ha l’espectacular mirador de la cinglera.
18 min. --  MIRADOR DE LA CINGLERA --  290 m.
Tornem davant l’església i seguim de dret. El carrer ens porta a la carretera que ve d’Olot. Continuem per la vorera de l’esquerra fins a la última casa del poble.
30 min. – TRENCANT --  321 m.
Seguim la pista a l’esquerra, de seguida deixem un trencant a la dreta que puja a una casa i, uns metres més enllà, deixem la pista i ens enfilem per un camí a la dreta que ens portarà a una pista, just a tocar la carretera, en la cruïlla de Sant Joan les Fonts.
35 min. – CRUÏLLA DE SANT JOAN LES FONTS --- 332 m.
Seguim la pista a l’esquerra i anem a passar per sota l’autovia, que seguim uns metres per sota, després deixem un trencant a la dreta, on hi ha els túnels de Mont-ros i, continuem  sempre per la pista més bona, i de dret, fins que fa un trencant en forma de Y.
50 min. – TRENCANT  DE PASSAVENT – 375 m.
Agafem la pista de la dreta que gira cap a sobre on veníem i, per una pista no massa bona, arribem a la casa mig arranjada de Passavent.
56 min. – CAN PASSAVENT –  420 m.
Marxem per la dreta i de seguida seguim un camí ample cap a l’esquerra, que per la carena remunta tota la serra de Mont-ros. El camí pel mig de les alzines i sempre més o menys per la carena, ens porta a l’ermita de la Mare de Déu de Mont-ros.
1 h 25 min. – ERMITA DEL CASTELL DE MONT-ROS – 628 m.
L’ermita que està dempeus, no té teulada, però les parets estan en força bon estat, és a uns cent metres d’on hi havia el desaparegut castell de Mont-ros, esmentat al S-XII.
Marxem per la pista del davant de l’ermita de seguida gira a la dreta i la deixem per seguir un camí –MG – que baixa de dret al collet del Castell,  on per pista continuem de pla cap el collet d’en Feliu i cap el collet de l’Aulina on hi ha un cartell.
1 h 43 min. – COLLET DE L’AULINA –  603 m.
Continuem de dret per la carena. El camí  – MG – ens porta a travessar una pista, al Pla de les Termes. I per la carena, arriba a l’ermita de la Mare de Déu de la Devesa.
2 h. – MARE DE DÉU DE LA DEVESA – 550 m.
Ermita d’estil romànic del S-XV, restaurada i ben conservada. Seguim la pista que passa pel davant la porta i que va al mas Santaló, on hi ha tres alzines dignes d´anar a veure. Poc abans del mas, a la dreta hi surt un camí –MG – MVD – que baixa un xic, passa per sota el mas i ens porta pel mig d’un bonic bosc al caos de rocs on hi ha les baumes de Caxerma.
2 h 22 min. – BAUMES DE CAXERMA –  440 m.
Fem un tomb per les esquerdes, on els rocs caiguts aquí i allà han fet uns passadissos, força curiosos.
Continuem camí avall. El camí – MG - va voltant pel mig del caos de rocs, un cop passats, trobem un camí que seguim a la dreta, passem per sobre els túnels de Mont –ros i arribem a una pista que fem uns metres a la dreta i que de seguida fa un trencant.
2 h 37 min. – CAMINET – Deixem la pista i seguim el caní a l’esquerra. – MG – El camí baixa a trobar uns horts i arriba a la placeta que hi ha davant el pont medieval.
2 h 45 min. – PONT MEDIEVAL –  242 m.
Anem a la dreta, travessem el Fluvià i arribem al carrer de la fàbrica.
2 h 48 – CARRER DE LA FABRICA – BARRI DEL FLUVIÀ – 245 m.
Seguim l’asfalt cap a l’esquerra, acabada la fàbrica el deixem per anar cap a la dreta.  ( hi ha una barrera- ) El camí –MG – ens porta a travessar la carretera i per l’altra banda s’enfila cap un carrer sobre d’on tenim el cotxe. Seguim el carrer fins que es troba amb la carretera d’Oix.
2 h 58 min. – CARRETERA D’OIX – 274 m.
Tenim el cotxe a tocar. Aquí, al costat d’un transformador, marxa una pista que seguirem. –MG – De seguida deixem un trencant a la dreta i a pocs metres deixem la pista per seguir un camí a la dreta –MG -. El camí ens torna a una pista que seguim amunt, sempre per la pista més bona, fins arribar a un lloc que sembla una pedrera.
3 h 17 min. -- PEDRERA –Deixem la pista i marxem cap a l’esquerra – MG - on de seguida trobem una carenada de lloses – MG - per les que anem pujant i que ens porten a una pista molt bona, que cap a la dreta arriba de seguida al castell de Montegut.
3 h 40 min. – CASTELL DE MONTEGUT – 600 m.
Del castell del S-XI només en resten un fragment de la muralla i d’una de les torres que actualment serveix de pou. Al mateix espai on s’assentava el castell, en una gran balconada, hi trobem l’ermita del S-XII de la Mare de Déu del Cós.
A la tornada, plou de valent i la fem pel mateix camí que de pujada, seguint les MG però, al passar per sota la línia elèctrica, que han netejat, fem una drecera i, sense camí, baixem per sota la línia, fins al transformador, on travessem la carretera i ja som al cotxe.
4 h 15 min. --  HOSTAL MONT-ROC -- TRENCANT CARRETERA D’OIX – 260 m.
--------------------------------------------------------
MG – marques grogues

MVD – marques verdes