QUE PRETENEM?


dimecres, 30 d’octubre del 2013

CAP DE TASTANÓS – SOBREPUNY ( Des de la Creu de Terradelles ) (93)



RESUM :
Aquesta setmana tornem a veure si podem acabar el que vàrem deixar la setmana passada per la boira, però per no repetir els camins ho farem per la banda de Lourdes de la Nou. A més a més hem trobat unes ressenyes que pugen a Sobrepuny per la serra de Picamill i la de Banyacorba provarem d'enllaçar-ho tot.
El recorregut ha estat el següent: Creu de Terradelles – Cap de Tastanós – Esquena de l'Ase – Cap de la Canal Closa – Serra de Picamill – Serra de Banyacorba – Sobrepuny – Collades de Picamill – Collada de Pasquals – Creu de Terradelles.

DADES :

*EXCURSIÓ REALITZADA EL DIA: 26 d'Octubre de 2013
*COMARCA: Berguedà
*DISTÀNCIA: 11.78 km
*DESNIVELL ACUMULAT: 1.000 m.
*TEMPS TOTAL CAMINAT : 4 h.
*TEMPS PARADES: 25 min.
*TEMPS TOTAL AMB PARADES INCLOSES : 4 h 25 min.
*DIFICULTAT: Alta. Tant pel que fa a la cresta de l'Esquena de l'Ase, que és molt aèria, com per la baixada del Cap de la Canal Closa, que no és massa clara, i no parlem de la pujada per la serra de Banyacorba, que és fàcil perquè sempre és carena però, és molt brut, amb petits trams que costa de passar.
*VELOCITAT MITJANA: 2.9 km/h
*FONTS CONSULTADES:Mapa: Catllaràs- Picancel E-25 de l'editorial Alpina 1:25.000
*PUNT DE SORTIDA: La Creu de Terradelles, trencant que hi ha al mig d'un pla, a sota la casa de Casadessús, a la pista asfaltada que va de Lourdes de la Nou a la carretera de Vilada.
*OBSERVACIONS: El recorregut és un recorregut força complicat, ja que la major part és sense camí. Tot i així sempre és clara la direcció on cal anar, però és per uns boscos força bruts, sobretot l'últim tram de la baixada de la Canal Closa i el tram mitjà de la serra de Banyacorba. Quant a la cresta de l'Esquena de l'Ase, és molt aèria i estreta, amb una desgrimpada un xic compromesa.
FOTOS:

 a la que el sol surt nosaltres ja som al Cap de Tastanós, estem a punt d'iniciar la cresta de l'Esquena de l'Ase
 i quina cresta....., primer una curta pujada, sens dubte el tram més espectacular....
 cal fer servir les mans per avançar
 aviat però la cresta s'aplana
 finalment cal desgrimpar un curt tram
 aquí s'aprecia l'esmolada cresta de l'Esquena de l'Ase
 vista més general de l'Esquena de l'Ase i el Cap de Tastanós
 dalt el Cap de la Canal Closa  trobem aquest curiós roc
 la serra de Picamill i Banyacorba fins Sobrepuny
 el Cap de la Canal Closa, l'Esquena de l'Ase i el Cap de Tastanós, tot pujant la serra de Picamill
 la mateixa vista però des de Sobrepuny


TRACK I MAPA: CLICA AQUÍ


RESSENYA :

  .-  0 h.   --  CREU DE TERRADELLES  --    912 m.
  Anem a buscar la pista indicada amb un cartell que marxa per la banda de dalt cap a la casa de Casadessús -PR –. Quan la pista es bifurca, seguim la de la dreta que segueix paral·lela per sobre. Pocs abans d'arribar davant la casa, gira en rodó a la dreta. - De dret en marxa una per sobre la casa, és per on tornarem – Anem pujant cap a la dreta fins a una placeta, al caire on fa un trencant.
  .-  24 min.   --   BASSA DE CASADESSÚS  --    1.037 m.
  Aquí de dret hi marxa un PR cap a Vilada. Nosaltres girem 90º a l'esquerra i comencem a pujar de dret, seguint també un PR que va pujant, molt de dret, per un bon camí, voltat de boixos. - Un tros amunt, deixem a la dreta, el camí que la setmana passada vàrem fer servir per baixar cap a Vilada - De dret el camí  ens portarà dalt la carena on fa un coll.
  .-  43 min.  --    COLLADA A LA CARENA  --   1.260 m.
  Aquí, si continuéssim per l'altra banda, aniríem a la Plana del Castell. Nosaltres continuem per la carena cap a l'esquerra, - PR per arribar de seguida a un altre coll. Aquí deixem el camí i el PR que voregen tota la cresta que farem per sobre. Del coll anem de dret a les parets del davant. Un cop a la paret, trobem una lleixa que puja cap a la dreta i amunt. A la lleixa hi trobem un petit pas equipat amb cadenes. La lleixa ens deixa en un balcó, amb una vista fantàstica, des d'on continuem per l'esquerra amunt i arribem al Cap de Tastanós.
  .-  55 min.  --    CAP DE TASTANÓS  --    1.347 m.
  Al cim, la vista s'amplia un xic més. Estem molt contents de no haver pujat la setmana passada, doncs ens haguéssim perdut aquesta meravella.
  Continuem per dalt, primer és bosc, després arribem a la cresta que fa l'Esquerra de l'Ase. És una cresta molt estreta i molt aèria. Hi ha algun punt que no fa més de dos pams, és una cresta preciosa, que si no es té vertigen i s'està acostumat, no es excessivament complicada.
  Després cal baixar a un coll on la desgrimpada és un xic compromesa. Nosaltres la baixem per la dreta de la cresta. Un cop al coll, cal pujar al cap de la Canal Closa que és ja molt més fàcil.
  .-  1 h 23 min.  --    CAP DE LA CANAL CLOSA  --   1.370 m.
  La raó principal de la sortida era fer la cresta que acabem de fer i si haguéssim de posar-hi un adjectiu segurament seria “curta” doncs, hem disfrutat tant que se'ns ha fet curta.
  Per baixar, continuem arran de cinglera, tot marxant cap a la dreta. Travessem per sobre la canal i comencem a baixar, sense camí, pel seu costat. Al començament es baixa molt bé, ja que el bosc és força net, però quan ja ets força avall la cosa canvia, es torna més dret encara i molt més brut. Nosaltres anem marxant cap a la dreta i avall, buscant els millors passos fins que trobem un camí. Camí que cap a l'esquerra ens porta a trobar un filat, que resseguim avall per arribar a la Collada de Pasquals, on retrobem el camí i el PR. La collada fa dos coll, som al coll de dalt.
  .-  1 h 42 min.  --    COLLADA DE PASQUALS  --    1.210 m.
  Continuem cap a la dreta i en 2 minuts arribem al segon coll, on hi ha una pista. Seguim la pista a la dreta i amunt, fem un petit repetxó i la deixem per anar cap a l'esquerra on un camí – PR – pel mig del bosc s'enfila, per unes feixes cap a l'aterrada casa de Picamill.
  .-  1 h 53 min.  --     PICAMILL
  Si continuéssim seguint el PR aniríem a les collades de Picamill i al cim de Sobrepuny. Sense arribar a la casa, marxem a buscar les parets del davant seguint el filat. A l'arribar a les parets, fem uns 50 metres a la dreta, hi trobem un camí que ve de darrera la casa i que ens permet pujar la paret per uns graons que marxen cap a l'esquerra. Un cop dalt la paret, continua cap a l'esquerra i arriba a la carena, on un corriol s'enfila cap a la dreta, sempre carenejant, amb cinglera a sota a l'esquerra. Arribem a la part alta de la serra de Picamill, on fem un bon tros més pla per dintre el bosc, després baixem cap a trobar el coll que separa aquesta serra de la de Banycorba.
  .-  2 h 17 min.  --    COLLET DE PICAMILL  --    1.388 m.
  Fins aquí, tot i que hi ha trams un xic bruts, es puja amb relativa facilitat. A partir d'aquí, o ve nosaltres no hem sabut seguir el camí o simplement no hi és. Pugem seguint sempre la carena que en molts trams és una petita cresta de pedra. Hi ha trams molt bruts que costa de passar. Pràcticament tota la serra la pugem o per la carena, cresta, o uns metres a dreta o esquerra, però sense allunyar-nos mai de la carena. Així buscant sempre els millors passos, que pel mig de l'espès bosc, és força complicat, arribem sota una parets que superem per l'esquerra, per un petit canaló, (tot i que el track passa per la dreta, però encara és més brut). Un cop a sobre, continuem carenejant, ja un xic més net, i finalment arribem al cim.
  .-  3 h 55 min.  --     SOBREPUNY  --    1.654 m.
  Al pic de Sobrepuny sempre que hi hem pujat ens sorprèn la vista que té. A més avui hem pujat per un lloc que sempre ens havia cridat l'atenció. Però que no crec que hi tornem ja que és massa brut. S'hi ha un camí millor, nosaltres no l'hem sabut trobar.
  Ara la baixada la fem seguint el PR. Continuem uns metres per la carena, per seguir de seguida un camí a la dreta que, força de dret – PR – ens baixa al collet del Faig.
  .-  3 h.   --  COLLET DEL FAIG  --   1.567 m.
Aquí deixem la carena i marxem cap a la dreta vorejant el pic de Sobrepuny pel mig d'un bosc de Faig. El camí -PR – ens porta al coll verdós de la collada de Dalt de Picamill, des d'on una baixada força dreta, ens permet baixar al segon coll, on hi arriben diferents pistes.
  .-  3 h 11 min.   --  COLLADA DE BAIX DE PICAMILL
  Marxem per la pista de la dreta i -PR – (sempre seguirem la pista més bona i avall,) un tros avall, deixem una pista a la dreta per on marxa el PR. Continuem avall i trobem un altre trencant on també deixem la pista de la dreta que va a la casa aterrada de Picamill. Nosaltres sempre de dret avall, seguin la pista més bona que ens porta a la collada de Pasquals, on deixem la pista i ens enfilem cap a l'esquerra – PR - per anar a trobar, en un parell de minuts, el coll de dalt.
  .-  3 h 34 min.  --    COLLADA DE PASQUALS DE SOBRE  --  1.210 m.
  Aquí deixem el PR. Nosaltres baixem cap a la dreta pel mig del clot. Quan som força avall, trobem indicis d'un camí que marxa de dret avall, però per l'esquerra del clot. Com més baixem, el camí és millor. Sempre amb al clot a la dreta. El camí ens porta a una pista d'herba, força malmesa que, més de pla, passa per sobre la casa de Casadessús, per anar a trobar el PR en una pista més bona, en el punt on aquesta gira en rodó. Ara, ja repetint el camí de la sortida, seguim la pista de dret i de seguida arribem a la carretera, on uns metres a la dreta hi tenim el cotxe.
  .-  4 h.  --     CREU DE TERRADELLES  --   912 m.
                                              --------------------------------------------------------
                                                       PR – marques grogues i blanques



dimecres, 23 d’octubre del 2013

CASTELL DE ROSET – CAP DE LA GOTZERA ( Des de Vilada ) (92)



RESUM :
  Aquesta sortida en un principi era per seguir la cresta que va del Cap de Tastanós fins al Cap de la Canal Closa, però quan hem sigut al Cap de la Gotzera se'ns hi ha posat una boira molt espessa que no es veia res, aleshores hem canviat la sortida, ja que fer la cresta en mig de la boira hem cregut que no valia la pena. El resultat ha estat aquest, cal tenir en compte que segurament hauria estat millor canviar en algun tram, el sentit en què l'hem fet, però les circumstàncies han estat aquestes.
  L'excursió al final ha quedat així: Vilada – La Coromina – El Forat – el Castell de Roset – El Cap de la Gotzera – El Forat – Camí de l'Aigua – Creu de Roset – Vilada.

DADES :

*EXCURSIÓ REALITZADA EL DIA: 19 d'Octubre de 2013
*COMARCA: Berguedà
*DISTÀNCIA: 13 km
*DESNIVELL ACUMULAT: 855 m.
*TEMPS TOTAL CAMINAT : 3 h 45 min.
*TEMPS PARADES: 35 min.
*TEMPS TOTAL AMB PARADES INCLOSES : 4 h 20 min.
*DIFICULTAT: Baixa, bona part del recorregut que seguim, són camins marcats i la resta són camins força clars.
*VELOCITAT MITJANA: 3.45 km/h
*FONTS CONSULTADES:Mapa: Catllaràs – Picancel E-25 de l'editorial Alpina 1:25.000
*PUNT DE SORTIDA: Vilada. Concretament del costat del parc infantil que hi ha a la carretera.
*OBSERVACIONS: El recorregut que hem fet, tot i que hem hagut d'improvisar, degut a la boira ens ha sortit bé i molt interessant. De fet, tant el Cap de la Gotzera, com el Castell de Roset si que teníem previst d'anar-hi, només en ha tocat canviar la baixada del Cap de la Gotzera.
FOTOS:

les restes del Castell de Roset i la serra de Picancel al fons
la casa del Castell de Roset, a la dreta el turó on hi ha les restes del castell
el Cap de Tastanós, tot arribant a la Plana del Castell
dalt el Cap de la Gotzera, en un moment la boira ho envaeix tot....
tot transitant per el camí de l'aigua, just abans d'entrar al petit túnel
la boira s'acaba esvaint, però ja som lluny dels cims, un altre dia........, avui no tocaba





 
TRACK I MAPA:  CLICA AQUÍ


RESSENYA :
  .-  0 h.   --  VILADA   --  730 m.
  Sortim de la carretera, al costat del parc de jocs infantils, travessem la carretera i seguim unes escales que pugen esbiaixades a l'esquerra i que ens porten a darrera l'església de Sant Joan.
  .-  5 min.  --      ESGLÉSIA DE SANT JOAN
  Des de darrera l'església, agafem un camí estret a l'esquerra que marxa cap a uns horts. - MG – El camí passa pel mig dels horts i va a trobar una pista enquitranada, Travessem la pista i seguim, una pista de terra que hi ha a l'altra banda. La pista marxa lleugerament a l'esquerra i de pla. – MG - Seguim la pista uns pocs metres, fins que a l'esquerra hi marxa un camí que ressegueix les torres elèctriques.-MG- Quan les torres salten cap a l'esquerra i avall, el camí continua planer i entra al bosc. Seguirem el camí fins poc abans d'arribar a la raconada.
  .-  21 min.  --    DEIXEM PISTA   --  743 m.
  Aquí cal estar atent i seguir les MG que salten cap a l'esquerra, baixem un xic, travessem el rec, on hi ha la font del Mas i ens tornen enfilar a trobar una pista. A la pista hi trobem el GR.
  .-  26 min.  --     GR- 241
  Aquí trobem un cartell on diu que podem anar al castell de Roset per cada banda. Nosaltres marxem cap a l'esquerra, en lleugera baixada. Quan arribem a la casa de la Coromina, la vogarem per sobre a la dreta -GR – per anar a trobar la pista que hi arriba. Continuem per la pista, i passem pel costat de la granja. Uns metres més amunt, la pista gira a la dreta i arriba a un trencant.
  .-  42 min.  --     DEIXEM EL GR   --  745 m.
  Deixem el GR que marxa cap a l'esquerra. Nosaltres continuem amunt, seguint una pista molt bona que deixarem en un descampat on hi trobem el proper trencant, per seguir-ne una de més dolenta. – indicador del castell – La pista, fa diferents trencants, nosaltres anem sempre de dret i amunt, fins a trobar una pista un xic més bona, que ve de través.
  .-  55 min.  --    PISTA DE LA MASÓ
  Seguim la pista cap a l'esquerra en lleugera pujada, passem pel Passant de les Barres i anem a trobar el Forat, on la pista puja cap a la dreta. - Aquí, per l'esquerra hi arriba un PRC, que tot i que ara no ho sabem, és per on tornarem -. Continuem pista amunt,-PR- la pista fa un parell de llaçades i arriba a un pla, on a l'esquerra hi ha una casa aterrada. Aquí hi trobem un cartell del PR.
  .-  1 h 10 min.   --  PLA SOTA EL CASTELL  --    984 m.
  Agafem un corriol molt bonic a la dreta que un tros amunt és parteix en dos. Tots dos van al mateix lloc i es trobem un xic més amunt.- De fet en fem servir un per pujar i l'altre per baixar-. El camí, dalt el turó, travessa un portell de roca i baixa uns metres per l'altra banda, per arribar de seguida a la cisterna i a les ruïnes del castell de Roset.
  .-  1 h 16 min.  --     CASTELL DE ROSET  --    1.025m.
  El castell està en un turó sobre la casa de la Masó, amb una vista cap al sud, tant de la vall com de la serra de Pincancel molt bona. Cap el nord, la serra de Sobrepuny la tanca, però tot hi així és un lloc molt bonic.
  El castell és del segle XI, i se'n conserven unes quantes parets i la cisterna, però tot està ple d'arbres que les tapen, quan el mires de lluny.
  Desfem el camí fins al pla de sota el Castell.
  .-  1 h 21 min.   --  PLA SOTA EL CASTELL  --    984 m.
  Del pla, marxem cap a la casa aterrada, passem pel davant i continuem planejant per un camí que es veu netejat de nou. El camí marxa planer fins a la raconada, després es comença a enfilar força esbiaixat a l'esquerra, després fent moltes llaçades, arriba a un planell, pràcticament dalt la carena.
  .-  1 h 50 min.  --    PLANA DEL CASTELL  --    1.242 m.
  Ara marxem cap a l'esquerra, fem un petit repetxó per continuar força planer per l'esquerra de la carena. És un camí, al mig dels boixos, que quan arriba al caire, puja uns metres, i arriba a l'impressionant mirador que és el Cap de la Gotzera.
  .-  1 h 56 min.  --    CAP DE LA GOTZERA   --1.282 m.
  El Cap de la Gotzera és una punta encinglerada que cau cap el pantà de la Baell. És un mirador privilegiat de la vall i de la serra de Picancel, dels millors que ens podem trobar. Quan hem arribat, encara teníem una bona visió dels voltants, però de seguida se'ns hi posa una boira molt espesa que no ens deixa veure res, així que toca canviar de plans.
  Per la carena tornem al pla que fa la Plana del Castell. Travessem el pla cap a l'esquerra, de dret a buscar el coll a la carena.
  .-  2 h 6 min.   --  COLL DALT LA CARENA
  Travessem la carena i baixem per l'altra banda seguint el PR. Baixem un bon tram fins que a l'esquerra hi marxa un corriol. ( En un arbre hi ha una marca del PR però com a variant ).
  .-  2 h 15 min.  --    DEIXEM   PR  --      1.155 m.
  El corriol, al començament marxa de pla, després gira a la dreta i comença a baixar de valent. El camí, ple de rocs, va vorejant el Cap de la Gotzera. És un camí que es segueix força bé i que, sempre de baixada, va a trobar molt avall el PR, en un altre camí, molt més clar que ve de través.
  .-  2 h 35 min.  --     PR C- 147
  Seguim el PR cap a l'esquerra. Ara per un camí força penjant que continua vorejant el cap de la Gotzera i que ens porta al Forat, on trobem la pista que ve de la Masó.
  .-  2 h 47 min.  --     EL FORAT
  Ara toca repetir un tram de pista. És el tram que ens porta al pla sota el castell.
  .-  2 h 54 min.  --    PLA SOTA EL CASTELL  --    984 m.
  Continuem de dret per un camí planer. -PR- El camí, pel mig del bosc, ens porta a la raconada, on hi ha la font de l'Arç. Font que tot i que, té tres brocs, avui no raja.
  .-  3 h 1 min.   --  FONT DE L'ARÇ  --     965 m.
  A partir de la font, seguirem l'anomenat, camí de l'aigua. -PR – És un camí planer, molt planer, que ens porta a travessar un túnel, obert a la roca per passar l'aigua.
  El camí continua planer - PR –. De seguida en deixem un que baixa a la dreta. Nosaltres de pla, arribem a una pista on hi ha un dipòsit. Aquí baixem, travessem la pista de sota i de pla – PR - anem a trobar un coll a la carena del davant, on trobem una pista.
  .-  3 h 19 min.   --  COLLADA DE ROSET  --     897 m.
  .-  Seguim la pista a la dreta. -PR – Aquesta puja uns metres i arriba a la Creu del Roset. Encreuament de camins on hi ha una creu sobre un munt de rocs. Continuem per l'altra banda. Ara per un camí que baixa, - PR - per l'esquerra de la carena. El camí va a trobar una pista que sempre de dret, deixant trencants a cada banda, - PR - passa pel costat d'un dipòsit d'aigua, on comença a trobar les cases, continua baixant i arriba davant la església de Vilada.
  .-  3 h 40 min  --  . ESGLÉSIA DE SANT JOAN
  Baixem pel camí o carrer que baixa cap a sota. És un carrer de terra amb escales de pedra força mal fetes i que ens porta just a la carretera, davant del parc on tenim el cotxe.
  .-  3 h 43 min.   --  VILADA CARRETERA  --    730 m.
                                         -------------------------------------------------
                                 GR- sender de gran recorregut marques vermelles i blanques
                                  PR – sender de petit recorregut marques grogues i blanques
                                          MG – Marques grogues

dijous, 17 d’octubre del 2013

PONT CABRADÍS ( Per l'Aigua de Valls ) (91)



RESUM :
El pont Cabradís és un d'aquells llocs inoblidables, tant pel lloc en si mateix, com pels camins pel qual passem per anar-hi. És un pont natural de tosca d'uns 60 metres de llarg, per on passen les aigües del riu Aigua de Valls. El camí per anar-hi, si passem per la Torre, sembla impossible que es pugui travessar pel mig de la cinglera, en quan al camí que passa resseguint el riu, passa per un bosc de boixos preciós. Mirant les cingleres de la Torre des de baix, el camí ni s'hi endevina.
El recorregut és el següent: Pista de la Vall – Molí de la Corriu – La Torre – Torrent de Vilacireres – Pont Cabradís – Torrent Fondo – l'Escalar – Molí de la Corriu – Pista de la Vall.

DADES :

*EXCURSIÓ REALITZADA EL DIA: 12 d'Octubre de 2013
*COMARCA: Solsonès
*DISTÀNCIA: 14.73 km
*DESNIVELL ACUMULAT: 825 m.
*TEMPS TOTAL CAMINAT : 4 h.
*TEMPS PARADES: 25 min.
*TEMPS TOTAL AMB PARADES INCLOSES :4 h 25 min.
*DIFICULTAT: Baixa, tot i que les marques i els cartells, que n'hi ha forces, en algun punt ens fan dubtar. Només cal vigilar el tram que puja del Molí de la Corriu a la casa de la Torre, la resta és fàcil.
*VELOCITAT MITJANA: 3.6 km/h
*FONTS CONSULTADES:Mapa: Vall de Lord – Port del Comte E-25 de l'editorial Alpina 1:25.000
*PUNT DE SORTIDA: Al pont de la Vall, a la carretera de Berga a Sant Llorenç de Morunys, cal agafar la pista asfaltada que mena a la Vall, passada l'església continuem per la pista estreta fins que aquesta gira en rodó a l'esquerra i s'enfila amunt. Just al revolt hi ha un lloc per aparcar un cotxe.
*OBSERVACIONS: El recorregut és molt fàcil, en la major part d'aquest no et pots perdre ja que no pots anar enlloc més.
És un recorregut preciós, nosaltres l'hem fet en dos grups, en dies diferents, i amb els recorreguts invertits. Si es fa al revés, o sigui del pont Cabradís cap a la Torre, un cop a la casa de la Torre costa trobar el camí que baixa cap al molí de la Corriu, però, si es veu complicat i no es troba, només cal continuar la pista que ens porta a una altra d'asfaltada que, sempre a l'esquerra i avall, és la pista on tenim el cotxe. Tot i que cal fer un bon tram de quitrà també és força interessant i no és massa més llarg.
FOTOS:
la malaurada casa de la Torre
la boca sud del Pont Cabradís
la tosca ha aconseguit "construir" tot un llarg pont natural


sobre el Pont Cabradís, sota un freixe hi neix una font
en el camí de tornda, hi trobarem cadenes per assegurar el camí i fins i tot aquesta escala
detall del riu Aigua de Valls
sempre transitem entre parets, ja tornem i el sol encara no arriba al fons de la vall
 
el Molí de la Corriu, clarament arrenjat i cuidat
un cop som de nou a la pista pavimentada podem apreciar la Serra de Busa




TRACK I MAPA: CLICA AQUÍ




RESSENYA :

  .-  0 h.   --  GRAU DEL RIU  --      855m. 
 Comencem a caminar per una pista dolenta on hi ha una cadena. La pista surt a la dreta, un cop fet el revolt. La pista baixa un xic i continua força de pla. Un tros enllà trobem una pista que baixa per la dreta a trobar el riu, en el lloc on hi ha el gorg de l'Olla, gorg que val la pena baixar a veure tot i que s'ha de tornar a pujar. Continuem per la pista que pel marge dret del riu es va endinsant al congost que forma el riu. -A la pista hi ha moltes torres elèctriques – La pista, força de pla, arriba a una primera presa.
  .-  18 min.  --    PRIMERA PRESA   --  915 m.
  A l'esquerra de la presa, hi ha una escala de ferro que cal pujar per continuar per un camí, al mig del bosc. El camí, amb pujades i baixades, ens porta al molí de Corriu.
  Un cop davant del Molí de la Corriu, trobem un indicador. Aquí hi ha dues variants per anar al Pont Cabradís; les dues rutes estan indicades per un petit quadrat amb uns caminants dibuixats i un número. La variant nº1 és la més ràpida, remunta de dret, tot seguint el riu Aigua de Valls fins al Pont Cabradís. La segona variant porta el nº 3, és molt més llarga i exigent, passa per l'arruïnada casa de la Torre i tot seguit, fent un munt de pujades i baixades, arriba al Pont Cabradís, tot resseguint cingleres impossibles..
  .-  30 min.  --      MOLÍ DE LA CORRIU  --     920 m.
  A peu d'indicador fem uns metres a l'esquerra, just al llindar del que seria el “jardí” del Molí de la Corriu creuem el clot i ens enfilem a l'altre cantó a buscar un camí que paral·lel al clot marxa en direcció Oest. Quan portem aproximadament un xic més d'un quart des del Molí, hem de marxar a l'esquera a buscar un prat (no hem vist cap marca, però no ens podem equivocar, és el primer cop que disposem de vista a l'esquerra més enllà del rec). Creuem l'incipient rec i seguirem un corriol que continua cap a la dreta amunt. Tot seguit sortim a una pista que deixarem un cop gira i passa de nou a l'altre cantó de rec. Prenem un corriol a l'esquerra que per dins el bosc i vora el que queda de rasa o rec, el segueix. Passats uns quatre minuts, el camí gira en rodó, tot seguint les petites i discretes marques i, que ara, pujant força, ens porten a un camí més planer que marxa cap a la dreta (Est). Al cap de poc som al davant d'un roure imponent i d'una petita surgència d'aigua marcada al mapa de l'Alpina. Ara cal continuar cap a l'esquerra, de dret i amunt, fins a sortir als prats on hi ha la malaurada casa de la Torre de la Corriu, amb el cap de la Tolosa al seu darrere. Un cop als prats hem d'anar al davant de la casa, les males herbes no ajuden gaire a trobar el pas.
  .-  1 h 5 min.  --    LA TORRE   --  1.205 m.
  La Torre és una gran casa pairal situada en un lloc preciós, amb molta vista. Des de sobre la casa, continuem per una pista cap a la dreta, fins a travessar la carena de la cinglera que és aquí mateix. A la carena cal deixar la pista, per baixar cap a la dreta, fem un xic de carena fins a un mirador. El mirador és a sobre mateix del Molí de la Corriu, però uns 300 metres més amunt.
  Al mirador cal agafar un camí a l'esquerra que baixa esbiaixat, és una baixada llarga però suau, i ens porta a travessar un torrent molt marcat.
  .-  1 h 55 min.   --  TORRENT DE VILACIRERES
  Creuem el torrent i continuem per un camí increïble, al mig d'una cinglera, tot i que no tens mai la sensació d'estar en un lloc tan penjat. El camí va fent pujades i baixades, passa per diferents miradors i per sota una agulla d'aglomerat. Després, de seguida arriba a un torrent; baixem uns pocs metres el torrent cap a la dreta i ja som a la boca sud del Pont Cabradís.
  .-  2 h 35 min.  --     PONT CABRADÍS  --    1.058 m.
  L'interior del pont Cabradís és una formació de tosca on sempre hi plou o, millor dit, degota. Tant mirat des de dintre com des de fora, és fabulós.
  Des de la boca sud cal remuntar els metres que hem baixat de torrent i continuar per l'altra banda per enfilar-nos sobre el pont. Allí fa un trencant de camins amb indicadors. Al davant, uns metres enllà, hi ha una font molt bonica que surt de sota un freixe.
  Nosaltres marxarem per la dreta riu avall. El camí que va resseguint el riu, passa pel mig del bosc amb uns boixos molt grans. És un camí en el qual s´hi han fixat algunes cordes o cadenes per evitar les relliscades. El camí ens porta a trobar un torrent que baixa per l'esquerra.
  .-  2 h 45 min.  --    TORRENT FONDO  --     1.015 m.
  Travessem el torrent i continuem pel costat del riu avall. El camí, molt bonic, va fent petites pujades i baixades per arribar finalment a una escala ( l'Escalars).
  Baixem l'escala, sota la qual el camí de seguida és molt més ample i pla. El camí es converteix en pista que seguirem avall i que ens porta a una presa.
  .-  3 h 10 min.  --    SEGONA PRESA  --     985 m.
  Aquí a l'esquerra, hi marxa una pista que va cap a Sisquer i sant Romà. Nosaltres continuem pista avall, on trobem trams amb quitrà i trams sense fins arribar a una petita central. Davant la central travessem el riu per primer cop des del pont Cabradís. El travessem per un pont de fusta, a l'altra banda del qual hi ha el molí de la Corriu.
  .-  3 h 30 min.  --    MOLÍ DE LA CORRIU   --  920 m.
  A partir d'aquí seguirem el camí pel que hem vingut al començament. Ens enfilem cap a l'esquerra i pel mig del bosc anem a trobar la primera presa a la que baixem per una escala.
Continuem riu avall, ara seguint una pista que ens portarà al punt on tenim el cotxe, just en el revolt de la pista.
  .-  4 h.   --  GRAU DEL RIU  --       855 m.
----------------------------------------------------