QUE PRETENEM?


divendres, 23 de març del 2012

VALL D'ORA – SANT MAMET – VILELLA (18)

RESUM :

Aquesta excursió tot i essent molt bonica, és un xic complicada degut que hi ha algun camí força perdedor o millor dit, un xic complicat de trobar. Això sí, un cop a sobre, els camins són fantàstics. El recorregut és el següent: Sant Lleïr, Grau de Ventiola, rasa de Cal Catriques, Sant Mamet, rasa de les Fraus de Vilella, collada de Taravil, Vilella, serra de la Timonosa, Sant Pere de Graudescales, Sant Lleïr. En aquesta sortida no pujarem cap cim, però és una bona sortida.

DADES :

*EXCURSIÓ REALITZADA EL DIA: 17 de Març de 2012
*COMARCA: Solsonès
*DISTÀNCIA: 16.5 kms
*DESNIVELL ACUMULAT: 900 m.
*TEMPS TOTAL: 4 h 20 min.
*DIFICULTAT: Mitjana. Degut a la dificultat per trobar algun dels trams dels camins.
*VELOCITAT MITJANA: 3.8 kms/h
*FONTS CONSULTADES: Rasos de Peguera editorial Alpina E-25 1:25.000
*PUNT DE SORTIDA: Aparcament sobre els Estudis de Vall d'Ora, on hi ha el monument a Guifre el Pilós, molt a prop de la casa ermita de Sant Lleïr de la Vall d'Ora.
*OBSERVACIONS:La complicació principal, són els camins ja que en algun tram són força perdedors.
FOTOS:
 el Castellot amb Busa al darrera des de Sant Mamet

imatge de Sant Mamet

detall del Pla de Taravil

alzina cetanària vora la casa de Vilella

l'ermita romànica de Santa Margarita
 la casa de Vilella amb Busa de contrapunt
record a Guifré I el Pelós



TRACK I MAPA: CLICA AQUÍ

RESSENYA :
  .- 0 h. --  SANT LLEÏR DE LA VALL D'ORA --  751 m.
Continuem per la pista asfaltada uns 4 minuts, fins que aquesta passa per sobre Sant Lleïr. Aquí, a la dreta, marxa una pista molt bona, de terra, que ens portaria a Sant Andreu de la Mora. - GR- La seguim uns 3 minuts fins que fa un trencant.
  .- 7 min. --  PISTA DE LA MORA  --  798 m.
Deixem la pista bona i en seguim una de força dolenta que gira a l'esquerra. -GR- La pista marxa molt cap a l'esquerra per després començar-se a enfilar fent llaçades. Anem seguint la pista, amb la qual fem dues dreceres molt clares. - GR- La pista va marxant amunt i cap a l'esquerra fins que fa una placeta i s'acaba.
  .- 30 min. --  FI DE PISTA
S'acaba la pista. Ara continuem per un camí que marxa de pla, -GR- després gira a la dreta i puja el petit grau de Ventiola. A sobre el grau, el camí continua planer cap a l'esquerra per anar a trobar una pista, en el punt on aquesta fa un revolt molt marcat.
  .- 37 min. --  DEIXEM GR --  1.090 m.
Aquí, deixem el GR que marxa per la dreta, pista amunt i que retrobarem a la collada de Tavaril. Nosaltres seguim la pista avall, fins que arriba a la rasa de cal Catriques i comença a pujar. Aquí travessem la rasa i anem a buscar un camí a l'altra banda. -amb alguna marca verda- El camí puja uns pocs metres i es bifurca.
  .- 44 min.  --  TRENCANT SANT MAMET – VILELLA  -- 1.088 m.
El camí, de dret amunt, ens portaria a Vilella. Ara nosaltres seguim el que marxa de pla per l'esquerra. És un camí no massa clar, que marxa molt de pla i que de seguida s'embruta força degut als arbres caiguts. Al cap de poc tros deixem un corriol que torna al camí de dalt. Nosaltres continuem de pla, o millor dit en lleugera baixada, resseguint a força altura la rasa de Cal Catriques que és força impressionant. El camí, cada cop molt més definit, passa penjant per una estreta lleixa amb cingle a dalt i a baix. Després per un pas estret s'arriba a sobre un turó on hi ha una bandera.
  .- 1 h 3 min.  -- SANT MAMET  -- 1.010 m.
Aquí, tal com arribem al pla, a la roca a la dreta, penjada a sobre la parets del cingle superior hi ha una urna, amb la imatge de sant Mamet. Cap a l'esquerra i resseguint el pla, hi ha una senyera penjada sobre el penya segat que cau sobre la vall de Graudescales. És un lloc impressionant.
El camí continua per la banda contraria on hem arribat, ara seguint la Rasa del les Fraus de Vilella. El camí continua essent penjant, passa un petit mirador, després una raconada on es força escanyat i arriba a una canal de terra i pedres que puja de dret cap a sobre un petit sortint.
  .- 1 h 20 min.  --  PETIT MIRADOR  --  1.059 m.
Fins aquí ja hem trobat algun punt força perdedor, ara som al punt on ens cal parar més atenció. Seguim l'aresta amunt, de seguida trobem un camí de través. Marxem cap a la dreta uns cent metres, fins poc abans de trobar a la dreta un petit pla. Aquí ens enfilem cap a l'esquerra per un desdibuixat corriol, que de seguida puja un petit grau i comença a marxar cap a l'esquerra, travessa una canal i puja un tram de dret. A sobre, troba una pista que deixem a la dreta i continuem de dret amunt, per de seguida esbiaixar-nos a l'esquerra fins dalt al coll, on trobem una pista.
  .- 1 h 35 min. --  PISTA DALT EL COLLET
Ara pel que fa a camins, durant una bona estona, anirem tranquils, ja que són molt clars. Seguim la pista cap a la dreta que de seguida es bifurca. Marxem cap a la dreta i amunt. La pista, molt suaument, ens va enfilant i va a buscar el que seria el començament de la rasa de cal Catriques, on ens retrobem amb el GR. Seguim pista i GR cap a l'esquerra i arribem a la pista asfaltada, que seguirem uns metres a l'esquerra, i arribarem a la collada de Taravil.
  .- 2 h. --  COLLADA DE TARAVIL --  1.288 m.
Aquí fa un trencant de camins. Nosaltres marxarem cap a l'esquerra, per sobre la pista asfaltada que baixa a Vilella. -GR- La pista, puja un xic i després comença a planejar. Quan arriba a un collet, deixem el GR que marxa per la carena. Nosaltres continuem per la pista força dolenta, que baixa suaument per l'obaga de Vilella. Un tros avall trobem un trencant amb indicadors.
  .- 2 h 25 min. --  OBAGA DE VILELLA --  1.268 m.
Deixem la pista i seguim un camí molt fresat, que baixa molt de dret cap a l'esquerra, després gira a la dreta i finalment torna a baixar de dret, per anar a trobar la pista asfaltada, just davant una alzina monumental, al costat de l'ermita de Santa Magdalena i de la casa de Vilella.
  .- 2 h 40 min.  --  VILELLA --  1.195 m.
Seguim l'asfalt fins a la casa, just al costat d'una gran noguera. Ens enfilem seguint una pista no massa bona, que deixa la casa i el cobert a l'esquerra. La pista va a buscar la raconada on hi ha un roure molt gran. Continuem per la pista, que ara ressegueix les Fraus de Vilella per l'altra banda. La pista, primer molt de pla i després de pujada, ens porta a dalt la carena del serra de Timonosa.
  .- 3 h 20 min.  --  SERRA DE TIMONOSA  -- 1.230 m.
Aquí mateix, a l'esquerra hi ha la punta del Cap de la Devesa. Seguim la carena cap a la dreta uns 3 minuts. Aquí cal tornar estar atent, ja que al costat d'una alzina hi ha una fita a l'esquerra, que ens marca el començament d'una pista força dolenta. La pista o camí ample i no massa net baixa cap a l'esquerra, de seguida arriba a una feixa on hi ha un gran faig. Aquí al punt on trobem la feixa, sense arribar al faig, el camí gira a la dreta i passa per un tall entre les roques, baixa uns metres més i va a trobar una sortint o carena, on hi ha un roure penjat.
  .- 3 h 38 min. --  ROURE PENJAT
Aquí cal vigilar les fites que baixem per la carena cap a l'esquerra. El camí de seguida passa un pas molt estret a la roca, després gira a l'esquerra passant la roca per sota. El camí que cada cop és més dret, però més fàcil de seguir, finalment arribar una pista que seguim uns 10 metres a l'esquerra i avall, per anar a trobar la pista que va de Llinar a Graudescales.
  .- 3 h 48 min.  --  COMA D'ESCALES  -- 887 m.
Seguim la pista, no massa bona, cap a l'esquerra i avall. De seguida trobem un camí a l'esquerra, on hi ha un indicador, que hi diu “Vilella”. Continuem pista avall i deixem a la dreta el trencant de Graudescales.
  .- 3 h 56 min.  --  TRENCANT DE GRAUDESCALES --  820 m.
L'ermita, que per cert és molt interessant, és aquí mateix a la dreta. Nosaltres continuem seguint la pista, que passa per sota la cinglera de Sant Mamet, per la casa ermita de Sant Lleïr i arribar a l'aparcament on tenim el cotxe.
.- 4 h 20 min. --  SANT LLEÏR DE VALL D'ORA --  751 m.
                                   -------------------------------------------------
                        GR- sender de gran recorregut marques vermelles i blanques


divendres, 16 de març del 2012

COLLBATÓ – GORRA FRÍGIA – SANTA COVA (17)



RESUM :
Montserrat és un d'aquells llocs que sempre que hi anem, ens ho passem molt bé. En aquesta sortida alternarem punts on ens barrejarem amb els turistes i punts on serem sols. El recorregut que seguirem és el següent: Collbató – Camí de Fra Garí - Camí de les Bateries – Camí de la Font Seca – Ermites de Sant Joan, Sant Jaume, Santa Magdalena, Santa Anna – Cim de la Gorra Frígia – Monestir – Santa Cova – Camí de les Feixades – Coves de Salnitre – La Salut.

DADES :

*EXCURSIÓ REALITZADA EL DIA: 10 de Març de 2012
*COMARCA: Baix Llobregat
*DISTÀNCIA: 14 kms
*DESNIVELL ACUMULAT: 1.200 m.
*TEMPS TOTAL: 4 h 25 min.
*DIFICULTAT: Baixa, si no es puja ni a Sant Jaume, ni a la Gorra Frígia. Si es vol fer tota, és força més complicada.
*VELOCITAT MITJANA: 3.1 kms/h
*FONTS CONSULTADES: Mapa Montserrat de l'editorial Alpina 1 : 10.000
*PUNT DE SORTIDA: Àrea d'esbarjo de la Salut a Collbató.
*OBSERVACIONS: Els camins que seguim, exceptuant la drecera de Fra Garí, la pujada a Sant Jaume i la pujada a la Gorra Frígia, són sempre molt bons i de bon seguir.
Les ermites que passarem, la majoria són restes de parets, en les qual costa imaginar que hi hagués alguna cosa més. Les ermites de Sant Joan i la de Sant Onofre, no tinc massa clar quina és una i quina l'altra.
FOTOS:
            el sol acarona la Miranda de Santa Magdalena


            l'Elefant i companyia des de Sant Jaume
             la Magdalena Superior i la Gorra Frígia al darrera

            el monestir des del cim de la Gorra Frígia

            trams equipats a la Gorra Frígia

             interessant vista des del Monestir de Montserrat

            no cada dia s'arriba a Montserrat amb la motxilla a l'esquena

            la Santa Cova per darrera


TRACK I MAPA: CLICA AQUÍ


RESSENYA :
  .- 0 h. --  LA SALUT --  393 m.
Quan trobem la segona barrera al final de l'àrea d'esbarjo, agafem cap a l'esquerra per darrera les taules, entrem dintre la riera i baixem uns metres fins que a la dreta hi pugen unes escales que ens portaran a una petita cova. Sobre la cova anem cap a l'esquerra seguint una línia elèctric. Travessem una rasa i continuem per sota la línia elèctrica, fins a un pla on trobem un camí ample.
  .- 13 min. --  DRECERES DELS GRAUS - FRA GARÍ  --  468 m.
Seguim el camí a la dreta que de seguida es bifurca. De dret continua la drecera dels Graus. Nosaltres seguim la de Fra Garí que marxa cap a la dreta i amunt. – PR – La drecera puja pel mig de la pedra molt de dret, entra en una canaleta de roca i va pujant de valent. En alguns punts s'ha de posar les mans al terra. La drecera està plena de graons picats a la roca. Passem un petit sortint, on hi ha un banc per descansar. El camí, que es torna encaixonar, sempre manté una canal molt ampla a l'esquerra .La drecera, amb moltes marques PR, ens puja molt dret a trobar, en una corba, l'antic camí de Collbató al Monestir.
  .- 33 min.  -- CAMÍ DE LES BATERIES --  675 m.
Al camí, que en molts trams és empedrat, el seguim cap a la dreta i amunt. El camí a seguir és molt clar. El seguim fins passar el torrent de la Font Seca, on hi trobem un trencant amb indicadors.
  .- 45 min. --  FONT SECA --  770 m.
La Font Seca és aquí a sota mateix. Aquí deixem el camí del Monestir, que continua de dret . Nosaltres seguim el que marxa cap a l'esquerra. El camí, molt bo i fàcil de seguir, continua pujant pel costat del torrent fins a sota Sant Joan, on arriba a un petit pla. Aquí cal vorejar per la dreta una gran roca, per anar a sortir al camí ample que puja del funicular cap a l'ermita. Just on al davant, a l'altra banda del camí, fa una canal amb escales.
  .- 1 h 15 min. --  PISTA DE SANT JOAN --  1.020 m.
Ara anirem a pujar l'ermita de Sant Jaume i tornarem, o sia que si es vol aquest tram que no és fàcil, es pot saltar. Seguim la pista ampla cap a la dreta, fins que a l'esquerra fa un coll. Deixem la pista i ens enfilem al coll des d'on anem a buscar les ruïnes de l'ermita de Sant Jaume, que són enganxades a les parets de la Gorra Marinera. Per pujar-hi cal fer una grimpada força llisa.
  .- 1 h 20 min. --  SANT JAUME  --  1.052 m.
Tot i que no és fàcil arribar a l'ermita, la vista des del seu mirador val la pena. Desfem el camí. Un cop al trencant, continuem amunt. Passem pel davant de l'ermita de Sant Joan, on de seguida s'acaba la pista, girem a la dreta per seguir una barana de fusta, passem per l'aterrada ermita de sant Onofre i continuem per un camí penjat a mitja altura, que sense barana no tinc clar que es pogués passar. El camí, ens porta a la raconada on pugen les escales que hi ha al davant del camí que hem sortit pujant de la Font Seca. Les escales, ens porten a un coll, al mig de les roques. Aquí hi hem de tornar. Ara continuem cap a l'esquerra i amunt, passem l'aterrada ermita de Santa Magdalena i continuem pujant fins al cim d' una de les roques, que fa d'esplèndid mirador.
  .- 1 h 38 min. --  MIRANDA DE SANTA MAGDALENA --  1.132 m.
Aquí es puja sempre caminant i el mirador és boníssim. Tornem al coll de sota l'ermita de Santa Magdalena. Marxem per la banda contraria on hem pujat, passem per un pas molt estret, per després baixar les escales de Jacob que ens portaran al camí de Sant Joan a Sant Jeroni
  .- 1 h 53 min. --  CAMÍ DE SANT JOAN A SANT JERONI
Ara anirem a pujar la Gorra Frígia i tornarem o sia que si es vol aquest tram que és molt complicat, també ens el podem saltar. Seguim el camí de Sant Jeroni cap a l'esquerra fins a tocar les parets de la Gorra Frígia on a l'esquerra i a sota fa un banc. Aquí on comença la barana de fusta deixem el camí i ens enfilem a la canal de l'esquerra. La canal que puja molt de dret, (al final inclús hi ha una cadena) ens porta dalt un coll entre agulles. Aquí ens enfilem amb ajuda d'una cadena a la roca de la dreta, voregem un tros cap a darrera, després amb l'ajuda d'altres cadenes comencem a enfilar-nos, fins al cim de la Gorra Frígia.
  .- 2 h 7 min.  -- GORRA FRIGIA --  1.152 m.
Som al cim més alt de l'excursió i sens dubte, un dels més impressionants de Montserrat. Al cim hi ha una creu de ferro que sembla feta amb agulles de la roba i una vista del monestir impressionant. Pel mateix camí, que de baixada tampoc és fàcil, tornem al camí de Sant Joan a Sant Jeroni. Seguim el camí cap a la dreta, direcció Sant Joan, passem per on hem baixat ( les escales de Jacob )i continuem fins que a l'esquerra hi marxa un camí amb escales.
  .- 2 h 32 min.  -- CAMÍ SANTA ANNA – PLA DELS OCELLS --  985 m.
El camí marxa paral·lel per sota el que seguíem, després gira en rodó cap a l'esquerra i força planer torna enrere. Quan és més o menys a sota les escales de Jacob, fa un trencant.
  .- 2 h 37 min. --  CAMÍ DE SANTA ANNA --  950 m.
Aquí hi ha un indicador. Deixem el camí que continua cap el Pla dels Ocells. Ara marxem cap a la dreta i avall, seguint un bon camí que ens porta a travessar el torrent i a l'ermita, també aterrada, de Santa Anna, on a sobre hi trobem el camí que puja del Monestir a Sant Jeroni.
  .- 2 h 45 min.  -- SANTA ANNA  --  915 m.
Seguim el camí a la dreta i avall, comencem a baixar escales, moltes escales, passem per l'impressionant pas del Francès, des d'on continuem baixant escales fins al Monestir de Montserrat.
  .- 3 h. --  MONESTIR DE MONTSERRAT  --  725 m.
Per continuar, cal anar a buscar unes escales, al costat de l'edifici, on arriba el cremallera. Les escales i el camí baixen un tram paral·lel a les vies. Després girem a la dreta. Per continuar baixant seguint el camí del Rosari, cap a la Santa Cova.
  .- 3 h 20 min.  --  SANTA COVA  -- 605 m.
Pocs abans d'arribar a la Santa Cova, a l'esquerra marxa un camí. -GR- El camí passa per sota la Santa Cova i es comença a enfilar suaument per anar a trobar un collet, on es bifurca.
  .- 3 h 33 min.  --  COLL DE LA FITA  --  660 m.
A la dreta i amunt hi marxa un camí que puja a Sant Miquel. Nosaltres seguim de dret. -GR- El camí, comença a baixar i ho fa de valent, fent moltes voltes sobre si mateix. Aquest camí que baixa molt, es segueix molt bé. Quan el camí comença a planejar es bifurca.
  .- 3 h 56 min. --  CAMÍ DE LES FAIXADES --  435 m.
Aquí el GR es parteix, un marxa de dret avall cap a travessar la carretera, per anar cap Olesa. Nosaltres continuem cap a la dreta, per l'anomenat camí de les Faixades. Camí que passa a mitja altura amb cingle per sota i per sobre. El camí, -GR - marxa molt tros força planer, per finalment pujar un tram i anar a sortir a les escales de les coves de Salnitre.
  .- 4 h 15 min. --  COVES DE SALNITRE  --  495 m.
Baixem les escales, arribem a l'aparcament, on seguim la carretera avall. Quan aquesta gira a l'esquerra, la deixem i continuem baixant per unes escales mal fetes de pedra i terra que ens permetran baixar fent una drecera, a l'aparcament de l'àrea d'esbarjo de la Salut, on tenim el cotxe.
  .- 4 h 25 min.  --  LA SALUT  -- 393 m.
                                                 __________________________________
                                       GR- sender de gran recorregut marques vermelles i blanques
                                        PR – marques grogues i blanques




dimecres, 7 de març del 2012

TOSSA D'ESPINAU - MALVEÍ (16)

RESUM :
  Avui farem uns cims de la Garrotxa que són a l'ombra de la Mare de Déu del Mont, però no per això cal treure'ls importància. Són la Tosa d'Espinau i el Malveí. La ruta que seguirem és: Can Tries, Coll de Joncanat, Tossa d'Espinau, coll d'Espinau, Malveí, Castellets, Sant Miquel de Coma de Roure, Can Tries. És una volta força exigent, on el camí, en algun tram, no és massa clar.

DADES : 

*EXCURSIÓ REALITZADA EL DIA: 3 de Març de 2012
*COMARCA: Garrotxa
*DISTÀNCIA: 16 kms
*DESNIVELL ACUMULAT: 1.140 m.
*TEMPS TOTAL: 4 h 50 min.
*DIFICULTAT: Mitjana, ja que hi ha algun tram que costa orientar-te i seguir el camí
*VELOCITAT MITJANA: 3.3 kms/h
*FONTS CONSULTADES: Mapa E-25 Alta Garrotxa de l'editorial Alpina 1:25.000
*PUNT DE SORTIDA: Trencant de Can Vilà. Per anar a can Vilà s'ha d'anar a Besalú i agafar la carretera de Beuda, on a l'entrada del poble, al punt on hi ha el cartell de Beuda, cal agafar una pista asfaltada que passa pel castell. La pista la seguim fins al trencant de cal Vilà, on hi ha un senyal de prohibit el pas excepte veïns i ADF.
*OBSERVACIONS: Els camins que seguim, en alguns punts són força confusos i en alguns trams molt drets. Tot i així no són massa complicats de seguir.


FOTOS:
 el Puig de Malveí quan encara no plovia....


la Mare de Déu del Mont


el Mont des de la Tossa d'Espinau


la Tossa d'Espinau


 aigua senyor que de vi ja en venen.....


                                            
el Pla del Pedró


 rec d'aigua cristal·lina



TRACK I MAPA: CLICA AQUÍ


RESSENYA :
 .- 0 h. --  TRENCANT CAN VILÀ --  352 m.
Seguim la carretera asfaltada que amb alguna volta ens porta davant de la casa de can Tries.
  .- 10 min.  --  CAN TRIES --  418 m.
Aquí als voltants de la casa, és el punt ideal per deixar el cotxe. Nosaltres l'hem deixat al trencant on hi hem trobat una senyal de prohibit passar excepte veïns i ADF.
Passada l'entrada de can Tries baixem uns 10 metres i deixem la pista per seguir un corriol a la dreta .-MV- El corriol, cada cop més bo, ens porta més o menys sobre la piscina i marxa cap a l'esquerra, després gira a la dreta per anar cap a sobre la casa. Des d'on comença a pujar fent moltes llaçades cap a trobar el coll que hi ha dalt el clot de sobre la casa.
  .- 27 min. --  BASSA DE CAN TRIES --  572 m.
El camí -fites i MV- travessa una carena que baixa i continua molt planer cap a la següent carena on es parteix. Aquí a la dreta surt un corriol, amb un indicador que puja a la Mare de Déu del Mont pel Pla de Sous.
  .- 37 min. --  CORRIOL AL PLA DE SOUS --  642 m.
Deixem el corriol a la dreta i continuem de pla. El camí, molt fresat, - MV - passa pel mig del bosc per anar a trobar una pista molt dolenta.
  .- 53 min.  --  PISTA AL PLA DE SOUS
La pista cap a la dreta també ens portaria al Pla de Sous. Nosaltres, la seguim uns metres a l'esquerra, per deixar-la de seguida i seguir un camí a la dreta. -MV- El camí continua pel mig del bosc d'alzines, molt planer, fins arribar a una tartera. A la tartera comença a pujar de valent cap a buscar la carena de darrere la Mare de Déu del Mont. A la carena hi trobem un camí que baixa. Seguim el camí carena avall per arribar, en un minut, a un coll on hi conflueixen set camins.
  .- 1 h 23 min.  -- COLL DE JONCANAT --  913 m.
Ara seguirem un camí amb MG que marxa per la carena del davant. El camí, molt clar, flanqueja puig Caçador per l'esquerra, i torna a la carena, al coll del Pla de les Tombes.
  .- 1 h 35 min. --  PLA DE LES TOMBES  --  1.032 m.
Aquí deixem les MG que marxem cap a la dreta. Nosaltres continuem carena amunt on de seguida ens topem amb una dotzena d'arbres, entre roures i pins, monumentals, i tots en un espai molt reduït. Ara, més que un camí, és un corriol que seguim sempre per la carena on hi ha algun, que altre mirador molt bonic. Quan som davant el puig de Torroella el voregem per la dreta, després continuem seguint la cinglera d'Espinau, per assolir finalment la Tossa per la carena.
  .- 2 h 7 min. --  TOSSA D'ESPINAU  -- 1.086 m.
El cim de la Tossa és un pla, sobre una cinglera, amb una vista molt i molt bona, tot i que avui està molt tapat i la visibilitat és força reduïda.
Per marxar continuem per la carena contraria on hem arribat. Seguim la carena uns pocs metres fins que a l'esquerra hi ha un petit tall. Aquí deixem la carena i seguim un camí que per l'esquerra, ens porta sota les parets del cingle. Ara es qüestió de baixar per la carena, veient sempre al davant el cim del Malveí. El corriol és molt dret -fites – i de mal baixar, a més cal baixar molt. És un tram que es veu molt clar on cal anar, però no massa com anar-hi. El corriol, sempre carenejant, ens baixa a un pla que travessa i continua per la dreta cap a trobar una pista molt bona que seguim avall. La pista de baixada, en qüestió d'un minut, arriba al coll, molt marcat d'Espinau.
  .- 2 h 27 min. --  COLLADA D'ESPINAU --  826 m.
Aquí si continuéssim seguint la pista, tornaríem a can Tries. Nosaltres deixem la pista bona i ens enfilem cap a la dreta per un camí molt ample. El camí voreja el turó del davant per l'esquerra i ens porta al coll del darrera.
  .- 2 h 37 min.  -- COLL SACALM --  863 m.
Aquí cal anar amb molt de compte per trobar el camí. Hem de travessar el coll i anar a buscar la carena de l'esquerra, on hem de trobar un camí molt clar que puja un xic per després marxar cap a la dreta, molt cap a la dreta .-MV - El camí va pujant per darrere, travessa una tartera i continua pujant. Quan troba una carena de pedra que baixa el deixarem.
  .- 2 h 51 min. --  DEIXEM CAMÍ  MV  -- 960 m.
Deixem el camí amb MV que comença a baixar. Nosaltres ens enfilem cap a l'esquerra ( hi ha alguna marca verda) de dret amunt tot decantant-nos molt a l'esquerra per anar a trobar la carena que cap a l'esquerra ens porta a un coll de pedra. Aquí hi marxa un camí a la dreta que farem més tard. Ara continuem per la carena mig grimpant i arribem, en un parell de minuts, al cim del Malveí.
  .- 3 h 2 min. --  MALVEÍ  --  1.023 m.
El cim del Malveí, tot i que era l'objectiu d'avui, és un cim ple d'alzines que no et deixen veure res i per postres, se'ns posa a ploure.
Tornem al coll de pedra on ara marxem cap a l'esquerra. -fites- De seguida arribem al Pla del Malveí que travessem. Continuem carenejant, per una carena que acaba sent de pedra i que anem passant. Quan s'acaba la pedra, el camí gira a l'esquerra i passa per sota, a pocs metres de la carena que hem passat de pedra, fins a un grau molt bonic, que baixa per l'esquerra de la carena. El camí, molt clar, baixa el grau fent llaçades i arriba al coll de Pollastric.
  .- 3 h 18 min. --  COLL DE POLLASTRIC --  944 m.
Aquí hi tornarem. Ara continuem per la carena que ens portarà dalt el cim dels Castellets.
  .- 3 h 40 min. --  ELS CASTELLETS --  985 m.
El cim és un pla molt ample de pedra, on els arbres no et deixen veure res. Pel mateix camí tornem cap al coll de Pollastric.
  .- 3 h 32 min. --  COLL DE POLLASTRIC  --  944 m.
Aquí marxa un camí cap a cada banda. Marxem pel que ens queda a l'esquerra i que volta els Castellets per l'esquerra. El camí baixa molt dret fins a un obi o font, després marxa un tram força planer, per finalment baixar per una rampa de pedra al Pla del Pedró.
  .- 3 h 42 min. --  PLA DEL PEDRÓ --  825 m.
Aquí trobem dos cercles fets amb rocs, un de molt gran i un de petit al centre, amb radis que els uneixen. Un tros més avall, a sobre un petit cingle, hi ha un pedró amb una creu.
Per marxar cal seguir un camí que surt a l'esquerra de la creu. El camí va faldejant els Castellets fins arribar a la bonica ermita, molt ben cuidada, de Sant Miquel de Coma de Roure.
  .- 3 h 50 min. --  SANT MIQUEL DE COMA DE ROURE  -- 800 m.
Continuem baixant, passem per sobre la casa de Coma de Roure, pel costat d'una bassa. Anem cap a la banda contraria on hi arriba la pista. Continuem baixant fins que veiem al davant la Mare de Déu del Mont. Aquí, deixem el camí que va flanquejant i baixem uns metres a la dreta per arribar a un camí, molt bo i clar, amb MG.
  .- 4 h.  --  CAMÍ AMB MARQUES GROGUES --  760 m.
El camí, - MG- baixa fent moltes llaçades. És un camí molt bonic i amb molt rocs al mig. El camí baixa molt. Passa un petit collet on continua cap a la dreta i avall. Molt avall fa una bifurcació. Les MG marxen de dret. Nosaltres seguim cap a l'esquerra i avall. El camí és molt clar i ens baixa a trobar el riu, on hi ha un pont i fa una petita pressa.
  .- 4 h 30 min. --  FONT DELS REJOLINS  -- 390 m.
Travessem el riu pel pont de ferro i continuem per l'altra banda amunt. El camí es torna pista que passa pel costat de can Grau, des d'on de seguida va a trobar la pista que passa per can Tries, que és aquí mateix.
  .- 4 h 40 min.  --  CAN TRIES --  418 m.
Ara només ens falta seguir la pista asfaltada fins al cotxe.
  .- 4 h 50 min.  -- TRENCANT CAN VILÀ --  352 m.
                  __________________________________
                     MG – Marques grogues
                     MV – Marques vermelles