QUE PRETENEM?


dissabte, 25 d’agost del 2012

FONT DEL BAC DELS TRÈMOLS - SANTA LLÚCIA - SANT MARTÍ XIC (38)

RESUM :
  Avui juguem a casa. La volta que farem, per cert molt maca, és en el nostre terreny ja que no sortirem d'Osona.
Sortirem de Sant Hipòlit de Voltregà – Cova dels Sants Màrtirs – Santa Llúcia – Sant Martí Xic – Castell de Voltregà – Barraca d'en Rabionet – Sant Hipòlit.

DADES :

*EXCURSIÓ REALITZADA EL DIA:11 d'Agost de 2012
*COMARCA: Osona
*DISTÀNCIA: 18.2 kms
*DESNIVELL ACUMULAT: 785 m.
*TEMPS TOTAL: 4 h 25 min.
*TEMPS PARADES: 30 min.
*TEMPS TOTAL AMB PARADES INCLOSES : 4 h 55 min.
*DIFICULTAT: baixa
*VELOCITAT MITJANA: 4.1 kms/h
*FONTS CONSULTADES: Mapa Lluçanès editorial Alpina 1:40.000
*PUNT DE SORTIDA: L'aparcament que hi ha a l'entrada de Sant Hipòlit de Voltregà venint de Manlleu, és al costat del pont que no s'ha de travessar.
*OBSERVACIONS: És una excursió de molt bon fer, sense massa desnivell i el que hi ha, és força progressiu. Els camins són sempre bons, tot i que en alguns hi ha força herba i segons en quina època s'hi passi pot ser que quedin un xic tapats. En molts punts hi ha indicadors.
FOTOS:
la Creu del Morral amb les primeres llums del dia
la petita capella dels Sants Martirs
 
la font del Bac dels Trèmols (arrenjada per en Rabionet)
Sant Martí Xic
enormes fites de camí a la cabanya d'en Rabionet, al fons el Castell de Voltregà
la cabanya d'en Rabionet, amb la barbacoa precintada per els agents rurals, per l'alt risc d'incendis



TRACK I MAPA: CLICA AQUÍ



RESSENYA :
 
   .-  0 h.  --   SANT HIPÒLIT DE VOLTREGÀ  --   519 m.
Sense travessar el riu, seguim el carrer de l'esquerra. - la Creu del Morral on hem d'anar és veu - Arribem a una plaça i continuem de dret, seguint un carrer asfaltat que s'enfila cap a la dreta i volta el poble per darrere. Quan trobem una pista a l'esquerra ens enfilem cap a trobar un gran dipòsit d'aigua. Passem per darrere el dipòsit, travessem una pista i, per un corriol, ens enfilem suaument cap a un altre dipòsit, darrere el qual, trobem un camí esglaonat que ens porta a sobre el pla, on hi ha la Creu del Morral.
   .-  14 min.   --   CREU DEL MORRAL   --  627 m.
La creu és un esplèndid mirador del poble. Ara seguim la carena de la dreta. -PR- De seguida trobem un trencant. Agafem cap a la dreta i en el següent trencant també anem cap a la dreta. La pista ens porta a trobar la pista asfaltada que ve de la carretera cap a Serratosa.
   .-  27 min.   --   PISTA DE SERRATOSA  --   650 m.
Seguim la pista cap a l'esquerra uns pocs metres, la deixem al primer trencant a la dreta, on una pista de terra – PR - marxa força planera. Quan aquesta pista gira en rodo cap a l'esquerra la seguim uns metres i arribem a la font de Serratosa. Font ficada dintre una cova.
   .-  38 min.   --  FONT DE SERRATOSA   --  690 m.
A la font deixem el PR. Tornem enrere uns metres fins d'on gira la pista. Aquí seguim un camí que s'enfila pel costat de la bassa. El camí ens porta a un terrer gris on gira sobre si mateix per pujar a trobar una pista. La pista, la seguim cap a la dreta. Un tros enllà es bifurca en forma d'Y. Nosaltres seguim de dret. La pista es converteix en camí, que continua pel mig del bosc, deixa un trencant que s'enfila a l'esquerra amb marques blaves, continua un tros de pla, després fa una baixada i arriba a un altre terrer gris. Aquí anem cap a l'esquerra per una pista que de seguida tornar a ser camí. – hi ha algun pal amb marques de diferents colors - Aquest camí ens porta a passar per sobre una bassa.
   .-  1 h 8 min.  --   BASSA SOBRE QUINTANES  --    695 m.
Aquí hi ha indicadors. El camí passa per sobre la bassa, travessa una pista i continua de dret, després es bifurca. Nosaltres seguim per dalt, per on anem a trobar un camí de través que puja.
   .-  1 h 19 min.   --   TRENCANT SANTS MÀRTIRS   --  726 m.
Aquí hi hem de tornar. Ara marxem cap a l'esquerra i amunt. El camí es va estrenyent i acaba amb una forta pujada per anar a sota les roques on hi ha la cova dels sants Màrtirs.
   .-  1 h 25 min.   --  COVA DELS SANTS MÀRTIRS  --   775 m.
La cova és una petita capella feta a la roca. Pel mateix camí tornem a l'últim trencant on ara continuem avall, de seguida trobem un indicador del la Font del Bac dels Trèmols. Seguim cap a l'esquerra i arribem a un trencant on comença el circuit de la font. El circuit és un camí molt ben arranjat i bonic, que passa per diferents indrets molt ben senyalitzats amb cartells.
   .-  1 h 34 min.  --   PI GROS  --   678 m.
Seguim el camí que puja cap a l'esquerra i arribem de seguida a la pinassa que és el pi Gros. Continuem seguim el recorregut, passem per sota el Vell Tell, des d'on anem a trobar un forn de calç i més enllà arribem a un aixopluc de fusta, on hi ha el trencant de Santa Llúcia.
   .-  1 h 45 min.  --   TRENCANT SANTA LLÚCIA  --   683 m.
Aquí hi tornarem. Ara continuem cap a la dreta i avall. Deixem el trencant que porta al Pi Gros i baixem fins a la font del Bac dels Trèmols, que tot i la sequera raja. ( Pel tros que hi ha, val la pena venir a veure tant la font com pel camí, per venir ). Desfem el camí i tornem a l'aixopluc.
   .-  2 h .   --  TRENCANT SANTA LLÚCIA  --   683 m.
Ara agafem cap a sobre l'aixopluc. El camí, amb lleugera pujada, marxa cap a la dreta a trobar la carena. Un cop a la carena, la segueix cap a l'esquerra i amunt. Puja un bon tros per ella i després marxa per la dreta, on continua pel mig del bosc. Tot seguint un camí, molt bonic, que ens porta a trobar una pista per on puja el GR-3.
   .-  2 h 22 min.  --   TRENCANT GR  --   897 m.
Seguim la pista que és molt dolenta cap a l'esquerra i amunt, per anar a trobar la pista cimentada que per la carena va a Santa Llúcia. Seguim la pista cap a l'esquerra. De seguida la deixem per seguir-ne una de terra que voreja el turó del davant per l'esquerra i que ens porta a un dipòsit quadrat. Continuem vorejant i quan som a la punta ens enfilem sobre el dipòsit on hi ha un vèrtex geodèsic.
   .-  2 h 31 min.  --   VÈRTEX GEODÈSIC  --   957 m.
El vèrtex, no té res més, que una bona vista de Santa Llúcia que és aquí davant mateix. Baixem per la carena i per la pista asfaltada ens enfilem a l'ermita de Santa Llúcia.
   .-  2 h 34 min.   --  SANTA LLÚCIA DE SOBREMUNT   --   959 m.
Continuem seguint el GR que passa per darrera l'ermita, pel costat del garatge i continua carena avall cap a trobar la pista que surt de sota santa Llúcia. Anem seguint el GR que va fent diferents dreceres, però que sempre torna a la pista principal. Un tros enllà, la pista en troba una altra, en un revolt tancat, seguim cap a la dreta amunt.-GR- La pista ens porta cap a Sant Martí Xic.
   .-  3 h 21 min.  --   SANT MARTÍ XIC  --   843 m.
L'ermita romànica de Sant Martí Xic, és preciosa, amb una vista molt bona. De l'ermita ens enfilem al turó del costat on hi ha les restes del castell de Voltregà.
   .-  3 h 24 min.  --   CASTELL DE VOLTREGÀ  --   858 m.
Tornem a l'ermita, des d'on reculem fins que el camí comença a pujar. Aleshores seguirem el PR que salta cap a la dreta, salvant per un escaler la primera graonada, després gira a l'esquerra i ressegueix la cinglera per sobre, fins a un petit pla. Aquí deixem el PR que marxa cap a l'esquerra. Nosaltres seguim un camí fitat, - les fites són molt altes, fan més d'un metre - que marxa cap a la dreta resseguint per sobre la cinglera. El camí va voltant el turó i quan el pas sobre la cinglera s'estreny i costa de passar, s'enfila uns metres i va a trobar la cabana d'en Rabionet.
   .-  3 h 44 min.   --   CABAN A D'EN RABIONET   --   863 m.
La cabana és una barraca de troncs molt cuca. Passem la cabana pel davant i agafem el camí que baixa cap a la dreta. Un tros avall, quan arribem a la cinglera, el deixem per agafar un corriol a la dreta, que primer marxa de pla i després baixa molt de dret, tot i que fa força esses. El corriol és més que dret, hi ha trams que costa aguantar-te, pujar-lo ha de ser crític. El camí passa diferents cops a tocar de la pista que ens queda a l'esquerra, però mai hi passa, sempre continua baixant cap a la dreta per anar al coll de Serratosa. El coll és un trencant de pistes.
   .-  3 h 58 min.   --   COLL DE SERRATOSA   --  703 m.
Al coll seguim la pista de terra que marxa de pla pel davant on hem arribat, amb la casa de Serratosa a la dreta a l'altra banda de la petita vall. La pista voreja un turó per l'esquerra i quan arriba a sobre una granja hi comença a pujar. Aquí la deixem per agafar un camí a l'esquerra, que esbiaixat ens baixa molt de dret cap a travessar el rec per un pont de fusta. A l'altra banda, de baixada, trobem el PR. Continuem baixant entre la Creu del Morral a l'esquerra i l'àrea d'esbarjo de la font de la Sala a la dreta. El camí ens porta al primer dipòsit d'aigua que hem trobat a la sortida, on agafem la pista cap a la dreta i vorejant el poble anem a trobar l'aparcament on tenim el cotxe.
   .-  4 h 25 min.  --   SANT HIPÒLIT DE VOLTREGÀ  --   519 m.
                          ---------------------------------------------------------
                                 GR- marques vermelles i blanques
                                 PR – marques grogues i blanques






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada